Bieżący numer
Archiwum
Artykuły zaakceptowane
O czasopiśmie
Rada naukowa
Bazy indeksacyjne
Kontakt
Zasady publikacji prac
Standardy etyczne i procedury
Panel Redakcyjny
Zgłaszanie i recenzowanie prac online
|
3/2017
vol. 92 streszczenie artykułu:
Artykuł przeglądowy
Wprowadzanie pokarmów uzupełniających a ryzyko rozwoju alergii
Aneta Krogulska
,
Dominika Lemańczyk
,
Magdalena Kuśmierek
,
Jerzy Brazowski
PEDIATRIA POLSKA 92 (2017) 309-315
Data publikacji online: 2018/03/07
Pełna treść artykułu
Pobierz cytowanie
ENW EndNote
BIB JabRef, Mendeley
RIS Papers, Reference Manager, RefWorks, Zotero
AMA
APA
Chicago
Harvard
MLA
Vancouver
Understanding the relationship between the time of the specific foods introduction and the development of allergy could improve early prevention of atopic diseases in children. Results of studies concerning these issues are contradictory. Early introduction of foods with a high allergenic potential may decrease the risk of developing food allergy and have a role in tolerance induction. Previous approach emphasized the elimination of allergenic products whereas the current approach balances exposure and elimination or even emphasizes exposition. Mechanisms of tolerance development are not well known. It appears that the key role in tolerance development is the time and regularity of foods introduction. słowa kluczowe:
atopia, tolerancja doustna, niemowlęta, prewencja |