Jesienne gotowanie z Akademią Kulinarną Celiaka
Autor: Kamila Gębska
Data: 03.10.2013
Źródło: celiakia.eu, KG
Działy:
Varia
Aktualności
Stowarzyszenie Przyjaciół Chorych na Celiakię „Przekreślony Kłos”, które wspiera chorych na celiakię i osoby mające inne schorzenia wymagające stosowania diety bezglutenowej zaprasza na kolejne spotkanie w ramach Akademii Kulinarnej Celiaka. Odbędzie się 8. października w Bydgoszczy.
Celem Akademii adresowanej do chorych, rodziców chorych dzieci oraz osób zainteresowanych dietą bezglutenową jest prowadzenie warsztatów praktyczno-teoretycznych polegających na nauce przyrządzania nietuzinkowych potraw bezglutenowych. Najbliższe zajęcia odbędą się 8. października – od godziny 17.00 w Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego, przy ul. Startowej 2 w Bydgoszczy.
Tym razem zajęcia poświęcone będą najsmaczniejszym daniom z grzybami. Spotkanie poprowadzi dr Józef Sadkiewicz. Menu przedstawia się następująco: tradycyjna zupa grzybowa wigilijna, delikatna polędwiczka wieprzowa z grzybami i owocami leśnymi, leśne risotto z kurkami i włoską nutką oraz gruszki w szodonie.
Zapisy przyjmowane są telefonicznie pod numerem telefonu: 602-623-218. Decyduje kolejność zgłoszeń. Akademia dofinansowana jest przez Urząd Miasta Bydgoszcz.
Tym razem zajęcia poświęcone będą najsmaczniejszym daniom z grzybami. Spotkanie poprowadzi dr Józef Sadkiewicz. Menu przedstawia się następująco: tradycyjna zupa grzybowa wigilijna, delikatna polędwiczka wieprzowa z grzybami i owocami leśnymi, leśne risotto z kurkami i włoską nutką oraz gruszki w szodonie.
Zapisy przyjmowane są telefonicznie pod numerem telefonu: 602-623-218. Decyduje kolejność zgłoszeń. Akademia dofinansowana jest przez Urząd Miasta Bydgoszcz.