Specjalizacje, Kategorie, Działy

Pierwsza w Polsce wyłącznie bezglutenowa piekarnio - cukiernia

Udostępnij:
W Warszawie otwarto pierwszą w Polsce piekarnio – cukiernię oferującą wyłącznie bezglutenowe produkty, pieczone na miejscu.
Bardzo smacznie pisze o tym portal celiakia.pl . Zacytujmy: -O czym marzy większość osób na diecie bezglutenowej? – pyta portal. O tym, że podczas zwykłych, codziennych zakupów wchodzą do bezglutenowej piekarni, gdzie oprócz pachnącego, wyjętego prosto z pieca chleba czy bułeczek mogą skosztować bezglutenowego ciasta, popijając je kawą lub herbatą. Z nieskrywaną radością informujemy, że to marzenie właśnie się spełniło – dodaje redaktor portalu.

Nowy lokal mieści się w Warszawie przy Al. Prymasa Tysiąclecia, nazywa się . Margita. Lokal oferuje świeży chleb bezglutenowy w cenie; bułeczki smakowe na ostro, słodko i z ziołami. Można kupić także bezglutenowe ciasto drożdżowe z owocami, wkrótce także ciasto makowe, baklavę ryżową, bezy i drobne ciasteczka (do kawy i nie tylko).

Można też zamawiać specjalne produkty: bezglutenowy tort tradycyjny, fantazyjny (angielski), ciasto lub pieczywo. Oferta dostosowana jest do osób nie tylko na diecie bezglutenowej, ale także bezmlecznej i bezjajecznej.
 
Patronat naukowy portalu:
Prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska, Kierownik Kliniki Gastroenterologii CSK MSWiA
Redaktor prowadzący:
Prof. dr hab. n. med. Piotr Eder, Katedra i Klinika Gastroenterologii, Żywienia Człowieka i Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
 
© 2024 Termedia Sp. z o.o. All rights reserved.
Developed by Bentus.