Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW
Autor: Bartłomiej Leśniewski
Data: 14.02.2011
Źródło: zdronet.pl
Na kolejne wykłady otwarte upowszechniające wiedzę o prawidłowym odżywianiu się zaprasza Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW Warszawie. Najbliższe spotkanie Wszechnicy Żywieniowej, 16 lutego, będzie poświęcone żywieniu w profilaktyce i leczeniu osteoporozy. Wykład wygłosi dr inż. Jacek Bujko.
Miesiąc później - 16 marca - wykład "Kulinarne molekuły, czyli wysokooczyszczone produkty roślinne w zdrowej diecie" wygłoszą dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk z Zakładu Biochemii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz szef kuchni Wojciech Modest Amaro, laureat nagrody Chef de L'Avenir przyznawanej przez Akademię Gastronomiczną.
Więcej
Więcej