Specjalizacje, Kategorie, Działy

Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW

Udostępnij:
Na kolejne wykłady otwarte upowszechniające wiedzę o prawidłowym odżywianiu się zaprasza Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW Warszawie. Najbliższe spotkanie Wszechnicy Żywieniowej, 16 lutego, będzie poświęcone żywieniu w profilaktyce i leczeniu osteoporozy. Wykład wygłosi dr inż. Jacek Bujko.
Miesiąc później - 16 marca - wykład "Kulinarne molekuły, czyli wysokooczyszczone produkty roślinne w zdrowej diecie" wygłoszą dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk z Zakładu Biochemii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz szef kuchni Wojciech Modest Amaro, laureat nagrody Chef de L'Avenir przyznawanej przez Akademię Gastronomiczną.

Więcej
 
Patronat naukowy portalu:
Prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska, Kierownik Kliniki Gastroenterologii CSK MSWiA
Redaktor prowadzący:
Prof. dr hab. n. med. Piotr Eder, Katedra i Klinika Gastroenterologii, Żywienia Człowieka i Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
 
© 2024 Termedia Sp. z o.o. All rights reserved.
Developed by Bentus.