
Stężenie IgE całkowitego a ryzyko rozwoju nowotworów
Autor:
Andrzej Kordas
Data: 21.08.2015
Źródło: J. Helby, S. E. Bojesen, S. F. Nielsen, and B. G. Nordestgaard; IgE and risk of cancer in 37 747 individuals from the general population; Ann Oncol (2015) 26 (8): 1784-1790 first published online May 12, 2015 doi:10.1093/annonc/mdv231
Immunoglobulina E jest produkowana przez komórki plazmatyczne, a jedną z jej ról jest udział w reakcjach alergicznych. Nie ustalono dotąd czy podwyższony poziom tej immunoglobuliny w surowicy zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwory w populacji ogólnej.
Artykuł dostępny wyłącznie dla:
lekarz, lekarz dentysta, lekarz w trakcie specjalizacji.
lekarz, lekarz dentysta, lekarz w trakcie specjalizacji.
Zaloguj się, aby przeczytać pełną treść artykułu.
Nie mam jeszcze konta
Utwórz darmowe konto Termedia.
Zarejestruj się
|
Nie pamiętam hasła
Skorzystaj z opcji przypominania hasła aby odzyskać dostęp do swojego konta Termedia.
Nie pamiętam hasła
|