Beneo podwyższa cenę zamiennika cukru Isomalt
Redaktor: Agnieszka Katrynicz
Data: 21.06.2011
Działy:
Poinformowano nas
Aktualności
Beneo, jeden z producentów składników żywności funkcjonalnej, ogłosił dwudziestoprocentową podwyżkę ceny produkowanego przez siebie Isomalt.
Jens Böhm, Commercial Managing Director (Dyrektor Handlowy) Beneo-Palatinit, wyjaśnia: „Pomimo nieustannego wzrostu zarówno inflacji jak i branżowych indeksów cenowych na przestrzeni ostatnich lat, konsekwentnie utrzymywaliśmy stałe ceny aż do bieżącego roku. Jednak stało się jasne, że aby nadal móc utrzymywać wysokie standardy wymagane we współczesnym globalnym przemyśle spożywczym oraz zagwarantować elastyczność łańcucha dostaw realizowanego przez Beneo, nieuchronne będzie wprowadzenie podwyżki cen rekompensującej koszty i zapewniającej rentowność.”
Beneo niezmiennie gwarantuje niezawodność i bezpieczeństwo produkcji Isomalt na potrzeby swoich partnerów i klientów. Świadczą o tym wyniki audytów procesu wytwórczego Beneo, przeprowadzanych przez międzynarodowe organizacje i przyznane certyfikaty. W zakładzie wytwarzającym Isomalt nieustannie realizuje się inwestycje mające na celu zapewnienie wysokiej wydajności produkcji. Ponadto odpowiednie służby firmy udzielają klientom całościowego wsparcia przy wszystkich etapach realizacji ich produktów – od pierwszych prac koncepcyjnych aż do wprowadzenia produktu na rynek.
Jens Böhm dodaje: „Z obserwacji trendów i zachowań na rynku wynika, że zarówno konsumenci jak i producenci są gotowi zaakceptować wyższe koszty, aby nadal cieszyć się gwarantowanymi zaletami produktów żywnościowych, optymalnie łączących w sobie pożądane wartości odżywcze. Takie sprawdzone atuty Isomalt jak dobroczynny wpływ na zęby, niska wartość kaloryczna, działanie redukujące glikemię jak i zalety technologiczne, umożliwiają naszym klientom wyróżnianie się na tle innych produktów i marek”.
Beneo niezmiennie gwarantuje niezawodność i bezpieczeństwo produkcji Isomalt na potrzeby swoich partnerów i klientów. Świadczą o tym wyniki audytów procesu wytwórczego Beneo, przeprowadzanych przez międzynarodowe organizacje i przyznane certyfikaty. W zakładzie wytwarzającym Isomalt nieustannie realizuje się inwestycje mające na celu zapewnienie wysokiej wydajności produkcji. Ponadto odpowiednie służby firmy udzielają klientom całościowego wsparcia przy wszystkich etapach realizacji ich produktów – od pierwszych prac koncepcyjnych aż do wprowadzenia produktu na rynek.
Jens Böhm dodaje: „Z obserwacji trendów i zachowań na rynku wynika, że zarówno konsumenci jak i producenci są gotowi zaakceptować wyższe koszty, aby nadal cieszyć się gwarantowanymi zaletami produktów żywnościowych, optymalnie łączących w sobie pożądane wartości odżywcze. Takie sprawdzone atuty Isomalt jak dobroczynny wpływ na zęby, niska wartość kaloryczna, działanie redukujące glikemię jak i zalety technologiczne, umożliwiają naszym klientom wyróżnianie się na tle innych produktów i marek”.